Optimalizálom a cég banki hátterét

Minden cégnek vannak pénzügyei, sok banki szolgáltatást vesz igénybe, amelyeknek komoly költségei lehetnek. A bankszámlák, devizaváltások, hitelek, kölcsönök, bankgaranciák: ezek mind olyan banki termék, amikért fizet.

Érdemes ezeket felülvizsgálni, és megkeresni cégének a legjobb hátteret, hogy Ön nyugodtan dolgozhasson a cég sikeréért.

A cégvezetők többsége nem figyeli minden nap a bankszektor változásait, ezért gyakran kénytelenek úgy döntéseket hozni, hogy nem ismernek minden szolgáltatást, költséget: egyszerűen megérzésből vagy ismerősök ajánlása alapján döntenek.

A legtöbb cégvezető tisztában van vele, hogy a banki költségek milyen komoly összegek is lehetnek éves szinten, ezért hasznos, ha tudja, mire mennyit fizet, és vajon van-e kedvezőbb megoldás. Ezért hasznos ezeket időről időre felülvizsgálni, optimalizálni.

Én nem csak abban segítek Önnek, hogy tételesen átnézem és elemzem, milyen szolgáltatásra lenne szüksége a cég fejlődéséhez, hanem abban is, ezt hol lehet megtalálni a széles banki palettán. Megkeresem ez egyedi igényekhez a legjobb ár-érték arányú szolgáltatást, ezzel optimalizálom a költségeit is. (A legtöbb ügyfelemnél ez havonta százezres nagyságrendű megtakarítást eredményez!).

Mondja el, hogy a cég éppen milyen helyzetben van, milyen feladatokkal kell szembenéznie, én ez alapján hozzásegítem, hogy a cég életében a bank ne nyűg, hanem biztos háttér legyen. Abban tudok Önnek segíteni, hogyan költsön kevesebbet a bevételéből, de a legjobb banki szolgáltatásokra.

Pár példa, amikor érdemes újra gondolnia a banki kapcsolatokat:

Ha úgy érzi, túl sokat fizet a bankjának

Lehet, hogy régen, amikor a jelenlegi bankot választotta, még jónak tűnt, vagy egyszerűen az volt az utca túloldalán. Azóta azonban eltelt sok év, a cég sokkal nagyobb lett, de sosem foglalkozott a bankjával. Csak a kivonatokon látja, milyen horribilis összegeket vonnak le. Ilyenkor érdemes átnézni milyen szolgálatások kellenek a cégnek, és ezeket mennyiért kapja meg. Én abban segítek, hogy kiderüljön, hogyan lehet ezeken a legtöbbet spórolni.

Ha valami miatt nem elégedett a bankjával

Úgy érzi nem kapja meg azt a kiszolgálást, amire szüksége lenne. Kérte ezt, nem ment, kérte azt, de nincs. Egy jó banki háttér azt jelenti, hogy a bankja tudja a cégnek mindazt a szolgáltatást biztosítani, ami a stabilitáshoz és a fejlődéshez szükséges. Én ismerem a bankok szolgáltatásait, ebben tudok Önnek segíteni.

Olyan igénye van, amit a saját bankja nem adott meg

Sokszor találkozom azzal, hogy az ügyfelem hallott valamilyen banki termékről, hitellehetőségről, de a meglévő bankja ezt nem tudja neki megadni. Ennek számos oka lehet, még az is, hogy annál a banknál nincs is olyan termék. Sokszor hitelt vennének fel, de a meglévő banknál az amúgy jó cég valami miatt mégsem hitelezhető. Én pont ilyen helyzetekben tudok segíteni, az igényekhez találni meg a megfelelő bankot.

Sikertörténet

Strapa Pack

Amikor a Strapa Packkal találkoztam, évek óta stabil banki háttérrel rendelkezett: összes pénzügyüket ugyanannál a banknál intézték, viszont nem voltak elégedettek sem a bankkal, sem a szolgáltatásokkal. A probléma felmerült, de nem tudták hogyan, és merre induljanak el, nem akartak rengeteg időt tölteni azzal, hogy megkeressék a legjobb megoldásokat.

Közösen megállapítottuk az igényeiket (voltak közte egyediek is) majd több bank ajánlatát kértem be, és ezek közül választottuk ki azt, amelyiknek a legmegfelelőbb volt. Tettük mindezt úgy, hogy éves szinten jelentős költségeket sikerült megtakarítani.

Csabával pont jókor kerültünk kapcsolatba, mikor elkezdtünk új bankot keresni. Segítségével sok jó ajánlatot gyűjtöttünk be, majd a döntésben és a gyakorlati munkában is óriási segítséget nyújtott, a banki anyag összeállításától a szerződések előkészítéséig. Sok partneremnek magam is ajánlottam, és ők sem csalódtak!

Gábor Csaba, Strapa-Pack Kft.

Interton Group

Az Interton Group régen ugyanannál a banknál volt, de nem volt abban biztos, hogy ez a legjobb is. Feladatom az volt, felmérjem, a cég gazdálkodását milyen banki termékek segítenék legjobban, majd megtaláljam azt a bankot, ahol ezeket meg is kapják. Sikerült! Nem elhanyagolható, hogy ez után még a banknak fizetett költségek is jelentősen csökkentek.

„Nem voltam biztos, hogy mindenben a legjobbat kaptuk bankunktól. Csaba segítségével – miután az egész banki hátteret az alapjaitól újraterveztük – most már biztos vagyok ebben.”

Balogh Géza, Interton Group

Kapcsolat

Berka Csaba vagyok, független vállalati banki tanácsadó.

Tudom, hogy nem mindenki ért a bankügyekhez. Tudom, hogy sokan nem szeretnek bankügyekkel foglalkozni. Tudom, hogy cégvezetőként sok más dolga van.

Én azonban éppen ebben vagyok profi.

Azért dolgozom, hogy megoldjam a cég hitelügyeit, segítsem a fejlődéséhez forrásokhoz jutni, optimalizáljam a cég banki kapcsolatát, és ezzel rengeteg pénzt és energiát spóroljak meg Önnek. 13 éve segítem hozzá ügyfeleimet az elérhető legjobb megoldásokhoz.

Kizárólag sikerdíjért dolgozom, ami azt jelenti, hogy csak akkor kerülök Önnek pénzbe, ha sikerült a kitűzött eredményeket elérnem. (Az utóbbi években több milliárd forint hitel felvételében működtem közre, és átlagosan 2.700.000 forintot sikerült megtakarítani éves költségeikből azoknak a cégeknek, akikkel együtt dolgozom.)

Írjon nekem emailt, vagy keressen telefonon.
kapcsolat@berkacsaba.hu
+36 30 248 3845

Találkozzunk személyesen!