Hiteltanácsadás cégeknek

Képzelje el, hogy a cégének hitelre van szüksége. A jó döntés meghozatalához fontos, hogy legyen Ön mellett egy olyan szakember, aki segít kiválasztani a piacon található hitelkonstrukciók közül azt, vagy azokat, amelyikre a cégének valójában szüksége van.

Teljes rálátásom van a pénzügyi piacra, ha igénybe veszi a segítségemet, megkeressük a cégének legelőnyösebb megoldást. Azt a hitelt, amelyik nem csak a banknak, hanem az Ön vállalkozásának is tökéletes, és segíti céljai elérésében.

20A cégeknek, vállalkozásoknak leginkább akkor van szükségük banki finanszírozásra, ha fejlődni akarnak, vagy ha átmeneti, vagy nem várt problémával szembesülnek, és áthidaló megoldásra van szükségük.

Mondok négy olyan jellemző példát, amikor nagyon fontos a teljes piacot ismerni, hogy a jó döntést hozzuk meg.

Amikor beruházásra van szüksége

Képzelje el, hogy Ön egy olyan céget vezet, ami éppen a maximális kapacitásán működik, amikor „beesik” egy hatalmas üzlet lehetőség: olyan, amihez bővülnie kell. Szüksége lesz új gépekre, járműre, eszközre. Az üzleti siker biztos, de ebben a pillanatban nincs meg a megfelelő összeg, és kapacitáshiánya van.

Azért, hogy forgalmát és a piaci részesedését is növelje, érdemes kiválasztani az Önnek legmegfelelőbb banki forrást, abból fejlődni, és a megkeresett pénzből könnyedén törlesztheti a hitelét.

Áthidaló hitel, átmeneti pénzhiány

Bármikor előfordulhat az Ön cégében is az, hogy (akár önhibáján kívül) likviditási problémákkal kell szembenéznie. Játsszunk el a gondolattal, hogy Ön hatalmas mennyiségű árut helyezett ki az egyik partneréhez, de benne áll a pénze, mert a partner majd csak 90 napra fizet. Ez nem gond, Ön erre számított, ám hirtelen kap egy másik megrendelést, amit nem tud teljesíteni, mert nincs mozgatható tőkéje.

Ebben az esetben gyors döntést kell hoznia, találni kell forrást, amiből kihasználhat minden lehetőséget, és maximalizálhatja cége nyereségét. Segítek abban, hogy gyorsan, jó döntést tudjon hozni.

Készletgazdálkodási probléma

Tételezzük fel, hogy a termék, amit árul, hatalmas akcióban kapható a gyártónál (vagy kihagyhatatlan mennyiségi ajánlatot kap). Pontosan tudja, hogy most azonnal meg kellene vennie, mert ezzel nem csak versenyelőnyhöz, hanem extra profithoz is juthatna, de éppen az Ön raktárkészlete is tele van, és nincs rá pénze.

Az ilyen lehetőségeket kár kihagyni, hiszen a probléma bankhitellel orvosolható: segítek Önnek kiválasztani a megfelelő forrást, hogy a maximális forgalmat tudja elérni.

Megállíthatatlan fejlődés

Bármikor előfordulhat, hogy kap egy komoly, hosszú távú munkát: egy olyan megbízást, ami hosszú időre leköti az összes kapacitását, sőt, extra kapacitást igényel, amihez pénzre van szüksége. Munka van bőven, az üzlet biztosan megtérül, csak elő kell finanszírozni. Fizetni kell az alkalmazottakat, anyagot kell venni, rezsit is fizetni kell, de a bevétel csak hónapok múlva fog megérkezni.

Ebben az esetben is jó megoldás a banki finanszírozás: minden munkát el tud vállalni, nagyobb haszonra tehet szert, és a hitelét is könnyedén visszafizeti a bevételekből.

Sikertörténet

Skandináv Fatelep

A Skandináv Fatelep nagyösszegű beruházási hitelt keresett, mert bővülni szerettek volna. Kinézték a telket, amelyik pontosan megfelelt az új telephelynek, amellyel a cég szintet léphetett a piacon. Bemutatótermet, egy hatalmas raktárat, irodákat képzeltek el, mely minden vásárlói igényt ki tud elégíteni. A munkám az volt, hogy megkeressem azt a hitelt, ami a cégnek tökéletes, és az ilyenkor támasztott kemény banki feltételeknek is megfeleljen a cég. A projekt sikerült, a Skandináv Fatelep a mai napig ott működik, és az egyik legimpozánsabb cég lett a piacon!

“Egy partnerem ajánlotta Csabát, és ez pont kapóra jött egy új beruházás előtt. Az elképzeléseim tisztázása után olyan megoldást javasolt, amiről nem is tudtam, hogy létezik. Az ügyintézés alatt pedig a legapróbb részletekig menő odafigyelés és szakmai profizmus jellemezt a munkáját. A jövőben is igénybe fogom venni segítségét!”

Virág Ádám, Skandináv Fatelep

Platinum Magyarország Kft.

Egy növekvő vállalkozás tipikus kihívásaival nézett szembe a cég. A bevételeket árura költötte azért, hogy egyre több áruval, egyre több ügyfelet tudjon kiszolgálni, ezért szüksége volt komolyabb tőkére, hogy a növekedést finanszírozni tudja. A segítségemmel ehhez találta meg a megfelelő banki szolgáltatást, melynek köszönhetően ma az egyik legdinamikusabb cég a piacon.

“Sosem volt időm vagy energiám, hogy a megfelelő banki háttérrel foglalkozzam. Nagyon örültem, mikor Csabát ajánlották, gyakorlatilag mindent elintézett helyettem, olyat is, amire nem is gondoltam, hogy foglalkoznom kellene vele. Most nyugodt vagyok, hogy amíg a következő nagy lépésbe bele nem vágok (természetesen Csaba segítségével) minden rendben a banki hátterünkkel.”

Barna István, Platinum Magyarország Kft.

Kapcsolat

Berka Csaba vagyok, független vállalati banki tanácsadó.

Tudom, hogy nem mindenki ért a bankügyekhez. Tudom, hogy sokan nem szeretnek bankügyekkel foglalkozni. Tudom, hogy cégvezetőként sok más dolga van.

Én azonban éppen ebben vagyok profi.

Azért dolgozom, hogy megoldjam a cég hitelügyeit, segítsem a fejlődéséhez forrásokhoz jutni, optimalizáljam a cég banki kapcsolatát, és ezzel rengeteg pénzt és energiát spóroljak meg Önnek. 13 éve segítem hozzá ügyfeleimet az elérhető legjobb megoldásokhoz.

Kizárólag sikerdíjért dolgozom, ami azt jelenti, hogy csak akkor kerülök Önnek pénzbe, ha sikerült a kitűzött eredményeket elérnem. (Az utóbbi években több milliárd forint hitel felvételében működtem közre, és átlagosan 2.700.000 forintot sikerült megtakarítani éves költségeikből azoknak a cégeknek, akikkel együtt dolgozom.)

Írjon nekem emailt, vagy keressen telefonon.
kapcsolat@berkacsaba.hu
+36 30 248 3845

Találkozzunk személyesen!